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Progetti di ricerca

      • 2022/2024 
        New approaches to develop sensory-hedonic based interventions to promote healthier and more sustainable eating in school canteens, Collaborative Doctoral Partnership (CDP) in “Health Promotion and Prevention of Non-communicable Diseases (NCDs)” –Joint Research Centre-European Commission (JRC), supervisors prof. Erminio Monteleone and dr. Sara Spinelli
      • 2021/2024 
        MYPREFMED, Individual food preferences for the Mediterranean diet in cancer patients; PhD Scholarship Institut Paul Bocuse Research Center-Elior, supervisors prof. Erminio Monteleone and dr. Sara Spinelli  
      • 2014/2020 
        QUALI BIRRE: Miglioramento della qualità delle birre agricole toscane nelle dinamiche di mercato e nelle strategie di diversificazione multifunzionale,  PSR - FEASR, Resp. unità prof.ssa Caterina Dinnella   

 



    • 2017/2020 (36 mesi)
      PRIN 2015 prot. 20158YJW3W
      Individual differences in the acceptability of healthy foods: focus on phenol and fat content
      Principal Investigator/Coordinatore Nazionale: prof. Erminio Monteleone
    • 2016/2018 (24 mesi)
      La variabilità individuale nelle preferenze alimentari tra fattori fisiologici e psicologici: il ruolo dei tratti della personalità e delle emozioni
      Bando Giovani Ricercatori Protagonisti – Ente Cassa di Risparmio di Firenze
      Titolare Dott.ssa Sara Spinelli
    • 2014/2017 (36 mesi)
      Italian Taste – Un progetto di ricerca della Società Italiana di Scienze Sensoriali finalizzato allo studio delle differenze individuali nella preferenza e scelta dei prodotti alimentari
      Il progetto coinvolge 19 laboratori di centri di ricerca pubblici e privati coordinati da soci SISS e presenti su tutto il territorio nazionale ( http://www.it-taste.it/ )
      Coordinatore nazionale: prof. Erminio Monteleone
  • 2013/2017 (48 mesi)
    Marie Curie Industry-Academia Partnerships and Pathway (IAPP)  – Call Identifier FP7-PEOPLE-2013-IAPP – id. code 999862906
    To critically evaluate vegetable acceptability through individual and environmental characteristics across the lifespan in institutional food service (VEGGIEAT)
    (https://microsites.bournemouth.ac.uk/veggieat/)
    Principal Investigator – prof. Heather Hartwell, University of Bornemouth
    WP2 leader Consumer perception (product and sensory analysis): prof. Erminio Monteleone

Ultimo aggiornamento

24.05.2022

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